Recept Entrecote met venkel en bonenpuree
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk bbq gerecht met specerijen en een zachte puree van venkel en cannellinibonen. Lekker met een knapperig stuk stokbrood of patat.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 entrecotes
  • 2 el Man in the Pan specerijenmix
  • Olijfolie
  • 1 grote venkelknol
  • 400 gram cannellinibonen uit blik
  • 2 tenen knoflook
  • Sap van halve citroen
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
Venkel/bonenpuree
  1. Doe een scheut olijfolie in een steelpan
  2. Snijd de venkel in grove stukken
  3. Stoof de venkel en de fijngehakte knoflook op laag vuur in 30 minuten tot de venkel zacht is
  4. Giet de bonen af en voeg na 20 minuten toe aan de venkel en knoflook
  5. Laat 10 minuten meekoken
  6. Knijp er dan de citroen boven uit
  7. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout
  8. Pureer alles met een staafmixer of in een keukenmachine tot gladde puree
  9. Schep in een mooie kom en serveer bij de entrecotes
Entrecotes
  1. Wrijf de entrecotes goed in met olijfolie
  2. Wrijf daarna elke entrecote in met 1 eetlepel van het specerijenmengsel
  3. Gril de entrecotes op de bbq of in een grillpan rosé.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-entrecote-met-venkel-en-bonenpuree/