Recept Sardientjes met piperade
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte zomermaaltijd van gestoofde groenten met gegrilde sardientjes. Doet je denken aan leuke terrasjes onder de Spaanse zon.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Piperade
  • 6 tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder (of anders gewone paprikapoeder)
Sardientjes
  • 8 a 10 gefileerde sardientjes
  • 2 citroenen
Bereidingswijze
Piperade
  1. Snijd de paprika's in repen en verwijder de zaadlijsten
  2. Snijd de tomaten in partjes
  3. Snijd de uien in ringen
  4. Hak de tenen knoflook fijn
  5. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan waar een deksel op past
  6. Fruit de knoflook en de ui een paar minuten aan
  7. Voeg dan de paprikareepjes en stukken tomaat toe
  8. Voeg het gerookte paprikapoeder en chilipoeder toe
  9. Schep alles goed door elkaar
  10. Laat de groenten 45 minuten stoven met deksel op de pan op heel zacht vuur
Sardientjes
  1. Zet de ovengril aan
  2. Leg de sardientjes op een ovenrooster
  3. Besprenkel ze met het sap van 1 citroen
  4. Zet 10 minuten onder de gril tot het vel een beetje begint de bubbelen
  5. Haal ze eruit en dien op met de andere citroen die je in schijven gesneden hebt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-sardientjes-met-piperade/