Recept Sardientjes met piperade
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 2
- 6 tomaten
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder (of anders gewone paprikapoeder)
- 8 a 10 gefileerde sardientjes
- 2 citroenen
- Snijd de paprika's in repen en verwijder de zaadlijsten
- Snijd de tomaten in partjes
- Snijd de uien in ringen
- Hak de tenen knoflook fijn
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan waar een deksel op past
- Fruit de knoflook en de ui een paar minuten aan
- Voeg dan de paprikareepjes en stukken tomaat toe
- Voeg het gerookte paprikapoeder en chilipoeder toe
- Schep alles goed door elkaar
- Laat de groenten 45 minuten stoven met deksel op de pan op heel zacht vuur
- Zet de ovengril aan
- Leg de sardientjes op een ovenrooster
- Besprenkel ze met het sap van 1 citroen
- Zet 10 minuten onder de gril tot het vel een beetje begint de bubbelen
- Haal ze eruit en dien op met de andere citroen die je in schijven gesneden hebt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-sardientjes-met-piperade/
3.5.3208