Recept Eend met bosui
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekkere zomerse maaltijd met gebakken zoete eendenborst. De gefrituurde tijm maakt het apart en knapperig. De bosui is heerlijk zacht en smaakt door het stoven romig. Lekker met aardappelpuree.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 eendenborst
  • 6 bosui
  • 1 el honing
  • 1 grote el boter
  • 4 el bloem
  • 2 el maïzena
  • Zout
  • Circa 200 ml water
  • Bakje verse tijm
Bereidingswijze
  1. Maak een papje van de bloem, maizena en het water en voeg wat zout toe
  2. Het moet op een glad beslag lijken
  3. Haal de tijm door het beslag en frituur de tijm op 190 graden goudbruin
  4. Doe de tijm in een met keukenpapier bekleedde kom en zet weg tot gebruik
  5. Dompel de bosui in kokend water en daarna in ijskoud water
  6. Kerf het vet van de eendenborst kruislings in
  7. Verhit een droge koekenpan
  8. Leg de eendenborst met vel naar beneden in de hete pan
  9. Bak circa 4 minuten
  10. Draai om en smeer het vel in met de honing en bak nogmaals 4 minuten op de huidkant
  11. Neem het vlees uit de pan en laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie
  12. Verhit ondertussen de boter en stoof de bosui enkele minuten
  13. Leg de bosui op een groot bord met de eendenborst ernaast
  14. Leg de gefrituurde tijm erbij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-eend-bosui/