Een gezonde maaltijd met gegratineerde kabeljauw en geroosterde krieltjes. De sperziebonen en salade maken de maaltijd compleet. Ideaal als je een avondje simpel wilt eten. De oven doet het meeste werk.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
4 kabeljauwfilets
100 gram geraspte oude kaas
Handvol walnoten
2 el oregano
200 ml kookroom
1 ei
600 gram sperziebonen
500 gram krieltjes
2 el olijfolie
Zout
Sla naar keuze
Dressing naar keuze
Bereidingswijze
Geroosterde aardappels
Verwarm de oven op 200 graden
Halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal
Verdeel de olijfolie over de krieltjes en maal er een flinke snuf zout overheen
Meng alles goed zodat alle krieltjes voorzien zijn van een laagje olie
Zet 60 minuten in de oven
Zet na 40 minuten de vis erbij
Gegratineerde kabeljauw
Dep de vis droog met keukenpapier
Leg de vis in een ovenschaal
Stamp de walnoten fijn in een vijzel of hak ze fijn met een keukenmes
Meng de kaas met de walnoten en de oregano
Leg op elke kabeljauwfilet ¼ van het kaas/walnotenmengsel
Meng de kookroom met het ei en klop door elkaar
Giet dan in de ovenschaal om de vis heen
Zet 20 minuten in de oven
Haal dan de aardappels eruit en dek af met aluminiumfolie
Zet de vis nog een paar minuten onder de gril voor een mooi bruin korstje
Sperziebonen
Kook de sperziebonen in 4 minuten gaar
Giet af en zet weg tot gebruik
Sla
Doe de sla in een kom en meng aan met de dressing naar keuze
Zet vier borden klaar
Leg op elk bord een kabeljauwfilet
Leg er wat aardappels, sperziebonen en sla bij
Zet de rest van de sperziebonen, aardappels en sla op tafel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gegratineerde-kabeljauw/