Recept Gegratineerde Kabeljauw
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een gezonde maaltijd met gegratineerde kabeljauw en geroosterde krieltjes. De sperziebonen en salade maken de maaltijd compleet. Ideaal als je een avondje simpel wilt eten. De oven doet het meeste werk.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 kabeljauwfilets
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • Handvol walnoten
  • 2 el oregano
  • 200 ml kookroom
  • 1 ei
  • 600 gram sperziebonen
  • 500 gram krieltjes
  • 2 el olijfolie
  • Zout
  • Sla naar keuze
  • Dressing naar keuze
Bereidingswijze
Geroosterde aardappels
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal
  3. Verdeel de olijfolie over de krieltjes en maal er een flinke snuf zout overheen
  4. Meng alles goed zodat alle krieltjes voorzien zijn van een laagje olie
  5. Zet 60 minuten in de oven
  6. Zet na 40 minuten de vis erbij
Gegratineerde kabeljauw
  1. Dep de vis droog met keukenpapier
  2. Leg de vis in een ovenschaal
  3. Stamp de walnoten fijn in een vijzel of hak ze fijn met een keukenmes
  4. Meng de kaas met de walnoten en de oregano
  5. Leg op elke kabeljauwfilet ¼ van het kaas/walnotenmengsel
  6. Meng de kookroom met het ei en klop door elkaar
  7. Giet dan in de ovenschaal om de vis heen
  8. Zet 20 minuten in de oven
  9. Haal dan de aardappels eruit en dek af met aluminiumfolie
  10. Zet de vis nog een paar minuten onder de gril voor een mooi bruin korstje
Sperziebonen
  1. Kook de sperziebonen in 4 minuten gaar
  2. Giet af en zet weg tot gebruik
Sla
  1. Doe de sla in een kom en meng aan met de dressing naar keuze
  2. Zet vier borden klaar
  3. Leg op elk bord een kabeljauwfilet
  4. Leg er wat aardappels, sperziebonen en sla bij
  5. Zet de rest van de sperziebonen, aardappels en sla op tafel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gegratineerde-kabeljauw/