Recept Roodbaars met Citroen-ei saus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekkere Griekse maaltijd met geroosterde roodbaars en een ei/citroen saus. De geroosterde paprika's smaken er perfect bij. Geef er een Griekse salade met feta bij. Lekker met brood en boter of met gebakken aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Paprika
  • 4 rode paprika’s
Roodbaars
  • 4 roodbaarsfilets met huid
  • 1 el roomboter
  • 1 el olijfolie
Ei/citroen saus
  • 3 eierdooiers
  • 250 ml visbouillon
  • Sap van 1 citroen
  • ¼ tl citroenrasp
  • 1 kleine el roomboter
  • 1 kleine el maizena
Griekse salade
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 kleine witte uien
  • 4 el zwarte olijven
  • Plak feta van circa 200 gram
  • 2 el olijfolie
  • Zout
Bereidingswijze
Paprika
  1. Verwarm de oven op 230 graden
  2. Snij de paprika's doormidden en leg ze op de snijkant op een met aluminiumfolie bekleedde bakplaat
  3. Rooster ze 30 minuten tot ze zwartgeblakerd zijn
  4. Doe ze in een kom en dek af
  5. Laat de paprika's afkoelen en haal het geblakerde vel eraf
Roodbaars
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier
  3. Snij de huidkant een paar keer in om opkrullen tijdens het bakken te voorkomen
  4. Smelt de boter in samen met de olijfolie in een grote koekenpan
  5. Leg de filets op de huidkant in de pan en bak 3 minuten
  6. Zet de pan dan in de oven en laat de vis 6 minuten garen
Ei/citroen saus
  1. Doe de dooiers in een kom die op een pan past
  2. Klop de dooiers los met het citroenrasp en sap
  3. Voeg de bouillon langzaam al kloppend toe
  4. Zet de kom dan op een pan met borrelend water (let erop dat de bodem van de kom het water niet raakt)
  5. Blijf kloppen en smelt de boter door de saus
  6. Los de maizena op in een beetje water
  7. Voeg ook al kloppend toe aan de saus
  8. Blijf nog een paar minuten kloppen tot je een schuimige saus hebt
Griekse salade
  1. Snij de tomaten in dunne plakjes
  2. Snij de komkommer in dunne plakjes
  3. Snij de uien in ringen
  4. Rangschik de tomaten en komkommer en uien op een groot bord
  5. Strooi de olijven er over heen
  6. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie
  7. Maal er zout overheen
  8. Leg de plak feta op de salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-roodbaars-citroen-ei-saus/