Een lekkere Griekse maaltijd met geroosterde roodbaars en een ei/citroen saus. De geroosterde paprika's smaken er perfect bij. Geef er een Griekse salade met feta bij. Lekker met brood en boter of met gebakken aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Paprika
4 rode paprika’s
Roodbaars
4 roodbaarsfilets met huid
1 el roomboter
1 el olijfolie
Ei/citroen saus
3 eierdooiers
250 ml visbouillon
Sap van 1 citroen
¼ tl citroenrasp
1 kleine el roomboter
1 kleine el maizena
Griekse salade
4 middelgrote tomaten
1 komkommer
2 kleine witte uien
4 el zwarte olijven
Plak feta van circa 200 gram
2 el olijfolie
Zout
Bereidingswijze
Paprika
Verwarm de oven op 230 graden
Snij de paprika's doormidden en leg ze op de snijkant op een met aluminiumfolie bekleedde bakplaat
Rooster ze 30 minuten tot ze zwartgeblakerd zijn
Doe ze in een kom en dek af
Laat de paprika's afkoelen en haal het geblakerde vel eraf
Roodbaars
Verwarm de oven voor op 180 graden
Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier
Snij de huidkant een paar keer in om opkrullen tijdens het bakken te voorkomen
Smelt de boter in samen met de olijfolie in een grote koekenpan
Leg de filets op de huidkant in de pan en bak 3 minuten
Zet de pan dan in de oven en laat de vis 6 minuten garen
Ei/citroen saus
Doe de dooiers in een kom die op een pan past
Klop de dooiers los met het citroenrasp en sap
Voeg de bouillon langzaam al kloppend toe
Zet de kom dan op een pan met borrelend water (let erop dat de bodem van de kom het water niet raakt)
Blijf kloppen en smelt de boter door de saus
Los de maizena op in een beetje water
Voeg ook al kloppend toe aan de saus
Blijf nog een paar minuten kloppen tot je een schuimige saus hebt
Griekse salade
Snij de tomaten in dunne plakjes
Snij de komkommer in dunne plakjes
Snij de uien in ringen
Rangschik de tomaten en komkommer en uien op een groot bord
Strooi de olijven er over heen
Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie
Maal er zout overheen
Leg de plak feta op de salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-roodbaars-citroen-ei-saus/