Recept Aubergine taartje met mozerella
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Dit Italiaanse voorgerecht van aubergine met mozzarella en tomaat is makkelijk gemaakt. Lekker met een zelfgemaakte tomatensaus en een snee boerenbrood.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Aubergine timbaaltjes
  • 1 grote aubergine
  • 1 bol mozzarella, in plakken
  • 2 kleine tomaten, in plakken
  • Olijfolie
Tomatensaus
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 kleine el gedroogde salie (of oregano)
  • 1 tl suiker
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
Aubergine timbaaltjes
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snij de aubergine in plakken van een halve centimeter dik
  3. Maak met een mes een paar sneetjes in elke plak (niet te diep snijden)
  4. Vet de plakken in met olijfolie
  5. mi
  6. Leg ze op een ovenrooster en rooster de plakken circa 20-25 minuten
  7. Keer ze halverwege om
  8. Laat dan uitlekken op keukenpapier
  9. Snij de plakken aubergine door de helft
  10. Leg in elk kommetje vier repen aubergine
  11. Leg om en om een plak tomaat en mozzarella op de aubergine
  12. Vouw het timbaaltje dicht
  13. Maak zo nog drie timbaaltjes
Tomatensaus
  1. Verhit een scheut olijfolie in een steelpan
  2. Fruit de sjalot en de knoflook twee minuten aan
  3. Voeg de tomatenblokjes, kaneel, suiker en salie toe en meng door elkaar
  4. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen
  5. Voeg dan zout en peper naar smaak toe
  6. Pureer de saus met een staafmixer glad
  7. Leg op elk bord een timbaaltje en lepel er wat saus omheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-aubergine-taartje-mozzarella/