Dit Italiaanse voorgerecht van aubergine met mozzarella en tomaat is makkelijk gemaakt. Lekker met een zelfgemaakte tomatensaus en een snee boerenbrood.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Aubergine timbaaltjes
1 grote aubergine
1 bol mozzarella, in plakken
2 kleine tomaten, in plakken
Olijfolie
Tomatensaus
1 blik tomatenblokjes
1 tl kaneel
1 teen knoflook, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
1 kleine el gedroogde salie (of oregano)
1 tl suiker
Peper
Zout
Bereidingswijze
Aubergine timbaaltjes
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij de aubergine in plakken van een halve centimeter dik
Maak met een mes een paar sneetjes in elke plak (niet te diep snijden)
Vet de plakken in met olijfolie
mi
Leg ze op een ovenrooster en rooster de plakken circa 20-25 minuten
Keer ze halverwege om
Laat dan uitlekken op keukenpapier
Snij de plakken aubergine door de helft
Leg in elk kommetje vier repen aubergine
Leg om en om een plak tomaat en mozzarella op de aubergine
Vouw het timbaaltje dicht
Maak zo nog drie timbaaltjes
Tomatensaus
Verhit een scheut olijfolie in een steelpan
Fruit de sjalot en de knoflook twee minuten aan
Voeg de tomatenblokjes, kaneel, suiker en salie toe en meng door elkaar
Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen
Voeg dan zout en peper naar smaak toe
Pureer de saus met een staafmixer glad
Leg op elk bord een timbaaltje en lepel er wat saus omheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-aubergine-taartje-mozzarella/