Deze makkelijke Italiaanse ovenschotel van gehakt met groenten en parmezaanse kaas is heerlijk als het buiten guur en koud is. Serveer er een frisse salade bij en broodjes met boter of gebakken aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
500 gram rundergehakt
125 gram champignons, fijngehakt
1 aubergine, in kleine stukjes gesneden
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 blik gepelde tomaten, fijngehakt
2 tl paprikapoeder
2 tl kaneel
100 ml rode wijn
Peper
Zout
3 eieren
200 gram kwark
100 gram parmezaanse kaas
Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
Roerbak de aubergine, knoflook, champignons en ui een paar minuten op hoog vuur
Haal uit de pan
Doe het gehakt in de pan en bak tot het gehakt bruin is
Voeg de groenten weer toe en het blik tomatensaus, wijn, kaneel en paprikapoeder
Schep goed door elkaar en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen
Verdeel over 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote ovenschaal
Meng de kwark met de eieren en de helft van de parmezaanse kaas
Verdeel dit mengsel over de schaal(tjes)
Verdeel er de rest van de kaas over
Zet 25 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gehaktschotel-kaas/