Recept Gehaktschotel met kaas
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze makkelijke Italiaanse ovenschotel van gehakt met groenten en parmezaanse kaas is heerlijk als het buiten guur en koud is. Serveer er een frisse salade bij en broodjes met boter of gebakken aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gram rundergehakt
  • 125 gram champignons, fijngehakt
  • 1 aubergine, in kleine stukjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik gepelde tomaten, fijngehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl kaneel
  • 100 ml rode wijn
  • Peper
  • Zout
  • 3 eieren
  • 200 gram kwark
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
  3. Roerbak de aubergine, knoflook, champignons en ui een paar minuten op hoog vuur
  4. Haal uit de pan
  5. Doe het gehakt in de pan en bak tot het gehakt bruin is
  6. Voeg de groenten weer toe en het blik tomatensaus, wijn, kaneel en paprikapoeder
  7. Schep goed door elkaar en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen
  8. Verdeel over 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote ovenschaal
  9. Meng de kwark met de eieren en de helft van de parmezaanse kaas
  10. Verdeel dit mengsel over de schaal(tjes)
  11. Verdeel er de rest van de kaas over
  12. Zet 25 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gehaktschotel-kaas/