Recept Eend met pastinaak en bloemkoolmousse
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke en makkelijke manier om eendenborst te bereiden is deze oventechniek. De bloemkoolmousse is zacht en fluwelig en de pastinaak geeft een zoet accent aan het gerecht. Lekker met gebakken aardappel of patat met mayonaise.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Gelakte eendenborst
  • 1 eendenborst
  • 1 el appelstroop
Bloemkoolmousse
  • 1 bloemkool
  • Scheut melk
  • Klontje boter
  • Peper
  • Zout
Pastinaken
  • 2 pastinaken
Bereidingswijze
Gelakte eendenborst
  1. Verwarm de oven op 175 graden
  2. Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de velkant op middelhoog vuur 5 minuten
  4. Draai om en bak nog 1 minuut
  5. Leg de filets met de velkant naar boven in de ovenschaal
  6. Verdeel de appelstroop erover
  7. Bak circa 10 minuten in de oven
Bloemkoolmousse
  1. Snij de bloemkool in roosjes
  2. Kook de roosjes in 8 minuten gaar
  3. Giet het water af en pureer met een staafmixer tot puree
  4. Voeg de melk en boter toe en pureer nogmaals
  5. Duw de puree dan door een zeef en breng op smaak met zout en peper
Pastinaken
  1. Schil de pastinaken en kook ze afhankelijk van hun dikte in 10 tot 20 minuten gaar
  2. Prik je er makkelijk met een vork in, dan zijn ze gaar
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-eend-pastinaak-en-bloemkoolmousse/