Een heerlijke en makkelijke manier om eendenborst te bereiden is deze oventechniek. De bloemkoolmousse is zacht en fluwelig en de pastinaak geeft een zoet accent aan het gerecht. Lekker met gebakken aardappel of patat met mayonaise.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Gelakte eendenborst
1 eendenborst
1 el appelstroop
Bloemkoolmousse
1 bloemkool
Scheut melk
Klontje boter
Peper
Zout
Pastinaken
2 pastinaken
Bereidingswijze
Gelakte eendenborst
Verwarm de oven op 175 graden
Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de velkant op middelhoog vuur 5 minuten
Draai om en bak nog 1 minuut
Leg de filets met de velkant naar boven in de ovenschaal
Verdeel de appelstroop erover
Bak circa 10 minuten in de oven
Bloemkoolmousse
Snij de bloemkool in roosjes
Kook de roosjes in 8 minuten gaar
Giet het water af en pureer met een staafmixer tot puree
Voeg de melk en boter toe en pureer nogmaals
Duw de puree dan door een zeef en breng op smaak met zout en peper
Pastinaken
Schil de pastinaken en kook ze afhankelijk van hun dikte in 10 tot 20 minuten gaar
Prik je er makkelijk met een vork in, dan zijn ze gaar
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-eend-pastinaak-en-bloemkoolmousse/