Deze Hollandaise saus maak je met behulp van een keukenmachine. Je kunt de saus van te voren maken en bewaren in een thermoskan. Dat scheelt een boel stress. Lekker met deze rolletjes van carpaccio of bij een entrecote, zalm of asperges.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Hollandaise saus
110 gram boter
1 el citroensap
1 el witte wijnazijn
2 eierdooiers
Peper
Zout
Rolletjes van carpaccio met asperges op crostini
12 mooie ronde plakken carpaccio
2 handen verse fijngesneden spinazie
2 handen geraspte oude kaas
1 ciabatta
100 gram groene aspergetips
Bereidingswijze
Hollandaise saus
Doe de eierdooiers in een keukenmachine samen met wat peper en zout
Giet het citroensap en de witte wijnazijn in een steelpan en verwarm totdat het begint te bruisen (circa twee minuten)
Giet bij de eierdooiers in de keukenmachine
Laat de machine 30 seconden draaien zodat alles goed gemengd is
Smelt de boter op laag vuur in de steelpan
Zet de keukenmachine weer aan en giet drupje voor drupje de gesmolten boter in de machine
Ga zo door tot alle boter is opgenomen
Laat dan nog 1 minuut draaien en schenk de romige saus in een thermoskan of dien gelijk op
Rolletjes van carpaccio met asperges op crostini
Verwarm de oven op 180 graden
Snij de ciabatta in 12 stukken
Bedruppel elke plak met wat olijfolie
Rooster de plakken in 5 tot 10 minuten knapperig
Kook de asperges in 3 minuten gaar en giet het water af
Spoel om met koud water om het kookproces te stoppen
Leg op elke plak carpaccio wat spinazie en geraspte kaas en rol voorzichtig op
Leg op ieder bord drie crostini's en leg op iedere crostini wat asperges
Leg daarop het carpaccio rolletje
Giet de Hollandaise saus er over heen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-carpaccio-hollandaise-saus/