Recept Kip met paksoi
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een licht Aziatisch gerecht met paksoi en gestoomde kip. Je kunt de cashewnoten ook vervangen door pinda's. Geef er witte rijst bij.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Gemarineerde gestoomde kip
  • 2 kipfilets
  • Klein handje ongezouten cashewnoten
  • 2 lente-uien, in ringetjes gesneden
  • ½ rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 1 el fijngehakte gember
  • 2 sjalotjes (1 sjalot, gesnipperd, 1 sjalot in dunne repen gesneden)
  • 1 el oestersaus
  • 1 el vissaus
  • ½ el sesamolie
  • Sap van 1 limoen
Paksoi
  • 1 stronk paksoi
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 el fijngehakte gember
  • 1 el oestersaus
  • 1 el vissaus
  • ½ el sesamolie
  • Sap van 1 limoen
  • ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringen gesneden
Bereidingswijze
Gemarineerde gestoomde kip
  1. Maak een marinade van de gesnipperde sjalot, fijngehakte gember, oestersaus, vissaus, limoensap, fijngehakte rode peper en sesamolie
  2. Marineer de kip afgedekt in de marinade voor minimaal 30 minuten
  3. Zet een stoommand op een pan met een laagje kokend water
  4. Bekleed de stoommand met een op maat geknipt rond stuk bakpapier
  5. Leg het in dunne repen gesneden sjalotje in de mand
  6. Leg de gemarineerde kip erop en bedruip met de marinade
  7. Dek de stoommand af en stoom de kip in 10 minuten gaar
  8. Haal de kipfilets uit de stoommand en bestrooi met de cashewnoten en lente-ui en geef er de paksoi bij
Paksoi
  1. Maak dezelfde marinade (voeg alleen de rode peper niet toe) als voor de kip van de sjalot, gember, oestersaus, limoensap, sesamolie en vissaus
  2. Was de paksoi grondig en snij in kleine stukken
  3. Verhit 1 eetlepel van de marinade in een wok of grote pan en roerbak de witte stronk stukken van de paksoi in een paar minuten gaar
  4. Voeg dan de groene stukken paksoi toe en roerbak nog een minuut mee
  5. Blus af met de rest van de marinade en bestrooi met de rode peper
  6. Serveer bij de gestoomde kip
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kip-paksoi/