Recept Loempia van omelet met gerookte kip
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekker Aziatisch voorgerecht met ei in plaats van loempiavellen. Een stuk gezonder dan de gefrituurde variant. Je kunt variëren met de vulling, maar gebruik in elk geval taugé. Vegetariërs laten de kip weg. Lekker met een dipsaus op basis van sojasaus en hoisinsaus.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Loempia omelet
  • 3 eieren
  • 1 el sojasaus
  • 100/125 gram taugé
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram gerookte kip
  • Klei handje gestampte cashewnoten
  • Klontje boter
Aziatische dipsaus
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el Hoisinsaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl bruine basterdsuiker
  • 1 bosui, fijngehakt
  • 1 tl sesamzaadjes
Bereidingswijze
Loempia omelet
  1. Smelt de boter in een ruime koekenpan
  2. Kluts de eieren los met een vork en voeg de sojasaus toe
  3. Giet het eiermengsel in de pan
  4. Bak acht minuten op laag vuur tot de omelet gestold is en een goudbruin kleurtje heeft
  5. Draai de omelet voorzichtig om en bak nog twee minuten
  6. Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord
  7. Snij de bosuitjes in ringetjes
  8. Blancheer de taugé 10 seconden in kokend water
  9. Snij de gerookte kip in dunne reepjes
  10. Leg alles samen met de cashewnoten op de omelet en rol de omelet op
  11. Snij daarna voorzichtig doormidden en dien op met de saus
Aziatische dipsaus
  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat een uur marineren in de koelkast.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-loempia-omelet-gerookte-kip/