Een lekker Aziatisch voorgerecht met ei in plaats van loempiavellen. Een stuk gezonder dan de gefrituurde variant. Je kunt variëren met de vulling, maar gebruik in elk geval taugé. Vegetariërs laten de kip weg. Lekker met een dipsaus op basis van sojasaus en hoisinsaus.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Loempia omelet
3 eieren
1 el sojasaus
100/125 gram taugé
2 bosuitjes
50 gram gerookte kip
Klei handje gestampte cashewnoten
Klontje boter
Aziatische dipsaus
2 el lichte sojasaus
1 el rijstazijn
1 tl sesamolie
2 el Hoisinsaus
1 tl knoflookpoeder
½ tl gemberpoeder
½ tl bruine basterdsuiker
1 bosui, fijngehakt
1 tl sesamzaadjes
Bereidingswijze
Loempia omelet
Smelt de boter in een ruime koekenpan
Kluts de eieren los met een vork en voeg de sojasaus toe
Giet het eiermengsel in de pan
Bak acht minuten op laag vuur tot de omelet gestold is en een goudbruin kleurtje heeft
Draai de omelet voorzichtig om en bak nog twee minuten
Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord
Snij de bosuitjes in ringetjes
Blancheer de taugé 10 seconden in kokend water
Snij de gerookte kip in dunne reepjes
Leg alles samen met de cashewnoten op de omelet en rol de omelet op
Snij daarna voorzichtig doormidden en dien op met de saus
Aziatische dipsaus
Meng alle ingrediënten door elkaar en laat een uur marineren in de koelkast.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-loempia-omelet-gerookte-kip/