Een echt Hollands soepje van andijvie. De appel maskeert de bittere smaak van de andijvie. Heel erg gezond en een slank gerecht. Lekker met een snee geroosterd brood met boter.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
250 gram gesneden andijvie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 zoet/zure appel, geschild en in stukken gesneden
750 ml groentebouillon
1 el kerriepoeder
4 el geraspte oude kaas
Peper
Zout
Olijfolie
Bereidingswijze
Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
Voeg knoflook en ui en kerriepoeder en de appel toe en smoor 5 minuten op laag vuur
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
Voeg dan de andijvie toe en laat drie minuten meekoken
Laat de soep iets afkoelen en pureer met een staafmixer glad
Breng op smaak met zout en peper
Leg de eetlepel met kaas op de kommen
Lekker met een geroosterd broodje met boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-andijviesoep-appel/