Recept Bobotie met snijbonensalade
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk Zuid-Afrikaans gerecht dat vele variaties kent. Appel, kerrie en gehakt zijn echter bijna altijd aanwezig. Lekker met een Zuid-Afrikaanse snijbonen salade.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Afrikaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Bobotie
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 zoet/zure appels, geschild en geraspt
  • 2 el sinaasappelschil
  • 4 el rozijnen
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, zeer fijngesneden
  • 3 el paneermeel
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
Snijbonen salade
  • 250 gram verse snijbonen
  • 1 witte zoete ui
  • 1 el olijfolie
  • Sap van een ½ citroen
  • 3 tl zeezout
  • 1 tl zwarte peper
  • 10 groene olijven met piment
Bereidingswijze
Bobotie
  1. Meng het gehakt met de appel, sinaasappelschil, kerriepoeder, knoflook, ui, paneermeel, rozijnen en 1 ei
  2. Kneed tot homogene massa
  3. Verdeel het gehakt over 4 schaaltjes of 1 grote schaal
  4. Zorg dat er nog minimaal 1 centimeter ruimte aan de bovenkant overblijft
  5. Verwarm de oven op 180 graden
  6. Zet de schaal(tjes) 20 minuten in de oven
  7. Klop het overgebleven ei los met de melk
  8. Verdeel dit over de 4 schaaltjes of de schaal
  9. Zet nog 10 minuten in de oven
  10. Serveer met de snijbonensalade
Snijbonensalade
  1. Snijbonen salade
  2. Was de snijbonen schoon en haal de topjes eraf
  3. Snijd de snijbonen in hele dunne reepjes
  4. Doe de snijbonen in een pan met net genoeg water zodat ze net onderstaan
  5. Voeg 1 tl zeezout aan het water toe en breng het aan de kook
  6. Kook de snijbonen in 10 minuten gaar
  7. Giet vervolgens de snijbonen af
  8. Snij de ui in dunnen ringen
  9. Meng in een grote kom de warme snijbonen met de ui en de groene olijven
  10. Meng vervolgens het citroensap, olijfolie, overige zeezout en zwarte peper door elkaar, en schenk dit over de snijbonen salade en dek de kom af
  11. Laat de smaken minstens een uur in de koelkast op elkaar intrekken
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-bobotie-snijbonensalade/