Een ouderwetse Hollandse lekkernij. Deze gehaktballen zijn heerlijk met de mosterdjus en spruitjes. Maar een andere groente kan ook. Lekker met gebakken aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
500 gram rundergehakt
1 ei
25 gram paneermeel
1 tl korianderzaad
1 tl oregano
1 tl gemberpoeder
3 el Griekse of volle yoghurt
4 el verse gehakte platte peterselie
50 gram boter
50 gram grove mosterd
Bereidingswijze
Meng in een kom het gehakt met paneermeel, ei, gemberpoeder, korianderzaad, oregano, yoghurt en 3 eetlepels peterselie
Kneed goed door elkaar
Hoe langer je kneedt hoe steviger de gehaktbal
Vorm dan 4 grote of 6 kleine ballen
Zet een half uurtje in de koelkast om stevig te worden
Verhit de boter in een braadpan met deksel
Bak de gehaktballen rondom bruin en knapperig
Giet het lauwe water in de pan
Zet dan het vuur laag en doe het deksel op de pan
Laat de gehaktballen 30 minuten sudderen en keer ze halverwege een keer om
Haal de gehaktballen vervolgens uit de pan en leg ze onder aluminiumfolie op een bord
Voeg de mosterd toe aan de jus in de pan
Roer stevig door en voeg de laatste eetlepel peterselie toe aan de jus
Leg de ballen weer terug in de pan en wentel nog even door de mosterdjus
Serveer met spruitjes, of een groente naar keuze
Lekker met gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gehaktballen-mosterjus/