Recept Gehaktballen met mosterjus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een ouderwetse Hollandse lekkernij. Deze gehaktballen zijn heerlijk met de mosterdjus en spruitjes. Maar een andere groente kan ook. Lekker met gebakken aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 25 gram paneermeel
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 el Griekse of volle yoghurt
  • 4 el verse gehakte platte peterselie
  • 50 gram boter
  • 50 gram grove mosterd
Bereidingswijze
  1. Meng in een kom het gehakt met paneermeel, ei, gemberpoeder, korianderzaad, oregano, yoghurt en 3 eetlepels peterselie
  2. Kneed goed door elkaar
  3. Hoe langer je kneedt hoe steviger de gehaktbal
  4. Vorm dan 4 grote of 6 kleine ballen
  5. Zet een half uurtje in de koelkast om stevig te worden
  6. Verhit de boter in een braadpan met deksel
  7. Bak de gehaktballen rondom bruin en knapperig
  8. Giet het lauwe water in de pan
  9. Zet dan het vuur laag en doe het deksel op de pan
  10. Laat de gehaktballen 30 minuten sudderen en keer ze halverwege een keer om
  11. Haal de gehaktballen vervolgens uit de pan en leg ze onder aluminiumfolie op een bord
  12. Voeg de mosterd toe aan de jus in de pan
  13. Roer stevig door en voeg de laatste eetlepel peterselie toe aan de jus
  14. Leg de ballen weer terug in de pan en wentel nog even door de mosterdjus
  15. Serveer met spruitjes, of een groente naar keuze
  16. Lekker met gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gehaktballen-mosterjus/