Recept Eierkoeken
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een luchtige lekkernij die je op elk moment van de dag kunt eten. Ook lekker met een dot slagroom of jam.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 8
Ingrediƫnten
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • Rasp van 1 citroen
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Klop de eieren met de suiker tot een gladde massa
  4. Voeg dan de bloem, bakpoeder, vanille extract en citroenrasp toe
  5. Klop een paar minuten totdat je een egaal lobbig beslag hebt gekregen
  6. Schep 8 hoopjes beslag op het bakpapier en zorg dat er voldoende ruimte tussen zit
  7. Zet circa 10 minuten in het midden van de oven tot de randjes bruin worden
  8. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koeken afkoelen
  9. Bewaar ze in een luchtdichte trommel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-eierkoeken/