Kiprecept Kip in ketjapsaus
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
- 600 gram kipfilet
- 500 gram ananasblokjes
- 60 ml witte wijn azijn
- 60 ml ketjap manis
- 60 ml sojasaus
- 1 el water
- 1 el maizena
- 3 el honing
- Zwarte peper
- 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snij de kipfilet in blokjes
- Los de maizena op in het water
- Verwarm het maizenapapje met de honing, azijn, ketjap, sojasaus langzaam in een steelpan tot het kookpunt
- Laat 5 minuten zachtjes koken
- Zet het vuur uit en laat de saus afkoelen
- Leg de kip met de ananas in een ovenschaal
- Giet de saus over de kip en ananas
- Hussel goed door elkaar
- Zet 20 minuten in de oven en schep halverwege nog een keer om
- Haal uit de oven en bestrooi met de lente-ui
- Serveer met gewokte groenten, rijst of noedels en kroepoek
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kiprecept-kip-ketjapsaus/
3.5.3226