Een makkelijk kipgerecht recept dat ideaal is voor een groter gezelschap aan tafel. Verdubbel dan de hoeveelheden. Lekker met een salade van artisjokken, ui en tuinbonen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
600 gram kipgehakt
225 gram Griekse yoghurt
3 zongedroogde tomaten, fijngesneden
3 el gedroogde oregano
1 ei
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
50 gram geraspte parmezaanse kaas
Peper
Bereidingswijze
Doe het gehakt samen met de ui, knoflook, yoghurt, oregano, ei, kaas in een kom en voeg peper naar smaak toe
Kneed tot een egaal mengsel en zorg dat alle ingrediƫnten goed met elkaar gemengd zijn
Verwarm de oven op 180 graden
Doe het kipmengsel in een ronde of vierkante ovenschaal of klein cakeblik
Bak 45 minuten in de oven
Lekker met een salade van artisjokken, tuinbonen en ui en knapperig brood met boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kipgerecht-kipgehaktbrood/