Kipgerecht Kip piri piri
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Portugees
Aantal personen: 2
- 2 kipfilets
- 2 of 3 el piri piri kruiden
- 1 tl tomatenketchup
- 2 el yoghurt
- 1 el citroensap
- Scheut olijfolie
- 1 tl zwarte peper
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- Doe de kipfilets in een ovenbestendige schaal
- Meng alle overige ingrediƫnten in een kom tot een marinade
- Smeer de kip aan alle kanten in met deze marinade
- Dek af met aluminiumfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om alle smaken goed te laten intrekken
- Haal een kwartier voordat de kip de oven in gaat de schaal uit de koelkast
- Verwarm de oven op 180 graden
- Zet de schaal in het midden van de oven
- Rooster de kip circa 20 minuten
- Serveer met geroosterde paprika's en een salade met komkommer en yoghurt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kipgerecht-kip-piri-piri/
3.5.3226