Recept Chocolade en karamel koekjes
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 20
- 125 gram roomboter
- 50 gram suiker
- 175 gezeefde bloem
- 1 blik gezoete gecondenseerde melk (Friese Vlag)
- 100 gram walnoten
- 200 gram melkchocolade of pure chocolade
- Snuf zout
- Zet het blik gecondenseerde melk in een hoge pan en giet er zoveel water bij tot het blikje helemaal onder staat
- Breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat 3 uur lang zacht koken
- Check regelmatig of er genoeg water in de pan zit want het blikje moet onder water blijven staan
- Haal na drie uur het blikje uit het water en laat volledig afkoelen
- Verwarm de oven op 180 graden
- Doe de boter, suiker en bloem in een grote kom en meng met je vingertoppen tot een kruimelig deeg
- Bekleed een ovenschaal of ovenbestendige kom van 20x30 of 25x25 cm met bakpapier
- Schep het deeg in de vorm en druk goed aan met je handen zodat je een mooie compacte bodem hebt
- Zet 15 minuten in de oven
- Haal dan uit de oven en laat afkoelen
- Verdeel de karamel over de bodem en verkruimel de walnoten er over heen
- Bestrooi met een snuf zout
- Zet 30 minuten in de koelkast
- Smelt de chocolade au bain marie*
- Giet de chocola over de koek/karamel en strijk glad met een mes
- Zet opnieuw 30 minuten in de koelkast om op te stijven
- Snijd de koek dan in kleine vierkantjes
- * zet een kom op een pan met kokend water
- Zorg dat de kom het water niet raakt
- Smelt al roerende de chocolade in de kom
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolade-en-karamel-koekjes/
3.5.3226