Recept Chocolade en karamel koekjes
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte verwennerij. De koek bestaat uit een brosse bodem met daarop karamel, walnoten en chocola. Hier kun je niet van af blijven.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 20
Ingrediƫnten
  • 125 gram roomboter
  • 50 gram suiker
  • 175 gezeefde bloem
  • 1 blik gezoete gecondenseerde melk (Friese Vlag)
  • 100 gram walnoten
  • 200 gram melkchocolade of pure chocolade
  • Snuf zout
Bereidingswijze
  1. Zet het blik gecondenseerde melk in een hoge pan en giet er zoveel water bij tot het blikje helemaal onder staat
  2. Breng aan de kook
  3. Zet het vuur dan laag en laat 3 uur lang zacht koken
  4. Check regelmatig of er genoeg water in de pan zit want het blikje moet onder water blijven staan
  5. Haal na drie uur het blikje uit het water en laat volledig afkoelen
  6. Verwarm de oven op 180 graden
  7. Doe de boter, suiker en bloem in een grote kom en meng met je vingertoppen tot een kruimelig deeg
  8. Bekleed een ovenschaal of ovenbestendige kom van 20x30 of 25x25 cm met bakpapier
  9. Schep het deeg in de vorm en druk goed aan met je handen zodat je een mooie compacte bodem hebt
  10. Zet 15 minuten in de oven
  11. Haal dan uit de oven en laat afkoelen
  12. Verdeel de karamel over de bodem en verkruimel de walnoten er over heen
  13. Bestrooi met een snuf zout
  14. Zet 30 minuten in de koelkast
  15. Smelt de chocolade au bain marie*
  16. Giet de chocola over de koek/karamel en strijk glad met een mes
  17. Zet opnieuw 30 minuten in de koelkast om op te stijven
  18. Snijd de koek dan in kleine vierkantjes
  19. * zet een kom op een pan met kokend water
  20. Zorg dat de kom het water niet raakt
  21. Smelt al roerende de chocolade in de kom
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolade-en-karamel-koekjes/