Een heerlijk voedzaam en makkelijk vegetarisch gerecht. Lekker als bijgerecht bij een stukje vlees, maar ook als hoofdgerecht met daarbij een salade en brood en/of gebakken aardappels. Verdubbel dan de hoeveelheid paprika's.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
2 rode paprika's
100 gram champignons, fijngehakt
1 grote rode ui, gesnipperd
2 el zwarte olijven, fijngehakt
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 el mayonaise
1 el gedroogde oregano
Peper
75 gram gorgonzola
2 el balsamicoazijn
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Snij de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
Meng de ui, olijven, champignons, knoflook, oregano en mayonaise door elkaar
Voeg peper naar smaak toe
Vul de paprikahelften met de groenten
Verbrokkel de gorgonzola en verdeel over de gevulde paprika's
Leg de paprika's in een ovenschaal en rooster ze 20 tot 25 minuten gaar
Zet eventueel de grill daarna aan en grill de paprika's totdat de gorgonzola een mooi bruin korstje heeft
Dien de paprika's op met de balsamicoazijn
Serveer als bijgerecht bij de bbq of een stuk gebakken vlees of als hoofdgerecht met salade en brood of gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-gevulde-paprika-gorgonzola/