Kipgerechten Wraps met kip en feta
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekker zomers picknickgerecht. Thuis maken en dan meenemen om in een park op te eten.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 grote wraps
  • 2 kleine kipfilets
  • 1 el sambal
  • 2 el chilisaus en eventueel extra om erbij te serveren
  • 2 el honing
  • 2 el citroensap
  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 1 liter kippenbouillon
  • Peper
  • Zout
  • Handvol fijngehakte koriander (optioneel)
  • Sla naar keuze
  • 1 acocado
  • 1 el Griekse yoghurt
Bereidingswijze
  1. Verwarm de bouillon in een grote pan tot de bouillon kookt
  2. Leg de kipfilets in de pan en zet het vuur uit
  3. Laat 30 minuten pocheren in het vocht
  4. Giet de kip af en trek met twee vorken of je handen uit elkaar
  5. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak de bosuitjes
  6. Voeg de uit elkaar getrokken kipfilet toe en schep goed door elkaar
  7. Doe de sambal, chilisaus, honing en 1 eetlepel citroensap in een kom en meng goed door elkaar tot een egale saus
  8. Voeg toe aan de kip in de pan en hussel door elkaar
  9. Voeg peper en zout naar smaak toe
  10. Prak de avocado fijn met een vork in een kom en meng met de yoghurt en de resterende eetlepel citroensap
  11. Voeg peper en zout naar smaak toe
  12. Verwarm de wraps volgens de verpakking
  13. Smeer de avocadospread over de wraps
  14. Beleg de wraps met de sla
  15. Verdeel over iedere wrap de helft van de kip en bosui
  16. Verkruimel er de feta over
  17. Bestrooi eventueel met koriander
  18. Rol de wrap op en snij doormidden
  19. Geef er eventueel nog extra chilisaus bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kipgerechten-wraps-kip-en-feta/