Kipgerechten Wraps met kip en feta
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
- 2 grote wraps
- 2 kleine kipfilets
- 1 el sambal
- 2 el chilisaus en eventueel extra om erbij te serveren
- 2 el honing
- 2 el citroensap
- 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- 100 gram feta, verkruimeld
- 1 liter kippenbouillon
- Peper
- Zout
- Handvol fijngehakte koriander (optioneel)
- Sla naar keuze
- 1 acocado
- 1 el Griekse yoghurt
- Verwarm de bouillon in een grote pan tot de bouillon kookt
- Leg de kipfilets in de pan en zet het vuur uit
- Laat 30 minuten pocheren in het vocht
- Giet de kip af en trek met twee vorken of je handen uit elkaar
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak de bosuitjes
- Voeg de uit elkaar getrokken kipfilet toe en schep goed door elkaar
- Doe de sambal, chilisaus, honing en 1 eetlepel citroensap in een kom en meng goed door elkaar tot een egale saus
- Voeg toe aan de kip in de pan en hussel door elkaar
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Prak de avocado fijn met een vork in een kom en meng met de yoghurt en de resterende eetlepel citroensap
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Verwarm de wraps volgens de verpakking
- Smeer de avocadospread over de wraps
- Beleg de wraps met de sla
- Verdeel over iedere wrap de helft van de kip en bosui
- Verkruimel er de feta over
- Bestrooi eventueel met koriander
- Rol de wrap op en snij doormidden
- Geef er eventueel nog extra chilisaus bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kipgerechten-wraps-kip-en-feta/
3.5.3226