Recept Crostini met erwtenpuree en parmezaanse kaas
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een rasechte Italiaanse amuse of hapje voor bij een glas wijn. Je kunt een crostini met van alles beleggen. Deze variant met erwtenpuree en parmezaanse kaas is een klassieker.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 vers wit stokbrood in dunne plakken gesneden
  • Olijfolie voor het insmeren en besprenkelen
  • 1 tl citroensap
  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • Peper
  • Zout
  • Handvol geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C
  2. Besmeer beide kanten van de sneetjes brood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat
  3. Zet ze circa 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn
  4. Keer halverwege
  5. Kook de doperwten in drie minuten gaar
  6. Giet af en pureer met een scheut olijfolie en het citroensap tot grove puree
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Laat afkoelen en smeer de puree op de crostini's
  9. Besprenkel elke crostini met wat olijfolie en strooi er wat parmezaanse kaas overheen
  10. Lekker als amuse of bij een glas wijn
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-crostini-erwtenpuree-en-parmezaanse-kaas/