Recept Crostini met erwtenpuree en parmezaanse kaas
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
Een rasechte Italiaanse amuse of hapje voor bij een glas wijn. Je kunt een crostini met van alles beleggen. Deze variant met erwtenpuree en parmezaanse kaas is een klassieker.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1 vers wit stokbrood in dunne plakken gesneden
Olijfolie voor het insmeren en besprenkelen
1 tl citroensap
250 gram diepvriesdoperwten
Peper
Zout
Handvol geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 °C
Besmeer beide kanten van de sneetjes brood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat
Zet ze circa 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn
Keer halverwege
Kook de doperwten in drie minuten gaar
Giet af en pureer met een scheut olijfolie en het citroensap tot grove puree
Breng op smaak met peper en zout
Laat afkoelen en smeer de puree op de crostini's
Besprenkel elke crostini met wat olijfolie en strooi er wat parmezaanse kaas overheen
Lekker als amuse of bij een glas wijn
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-crostini-erwtenpuree-en-parmezaanse-kaas/