Cake recept met honing yoghurt en walnoot
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 12
- 200 gram lichte basterdsuiker
- 170 gram boter, licht gesmolten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 el vanille extract
- 3 eieren
- 250 ml yoghurt
- 100 ml vloeibare honing
- Handvol gehakte walnoten plus beetje extra
- Verwarm de oven op 180 graden
- Mix de boter met de suiker
- Voeg een voor een de eieren toe
- Voeg pas een ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen
- Mix het vanille extract door het beslag
- Meng in een aparte kom de yoghurt met de honing
- Mix nu de helft van het zelfrijzend bakmeel door het ei/suiker/boter beslag
- Mix daarna de helft van yoghurt/honing door het beslag
- Herhaal dit nogmaals
- Voeg nu de handvol walnoten toe en roer alles nogmaals goed door elkaar
- Bekleed een springvorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm
- Bestrooi met de extra walnoten
- Zet 60 minuten in de oven
- Prik er met een mes in en als het mes schoon blijft is de taart klaar
- Zet anders terug in de oven en blijf het controleren
- Haal de taart dan uit de vorm en snij in mooie punten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/cake-recept-honing-yoghurt-en-walnoot/
3.5.3226