Recept Citroentaart
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een frisse luchtige taart door de citroen en de monchou. Lekker bij een kop thee of koffie.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
Ingrediƫnten
  • 150 gram bloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 1 citroen
  • 200 gram monchou zacht en luchtig
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 el custardpoeder
  • 3 eieren
Bereidingswijze
  1. Lage taartvorm (24 cm) invetten
  2. Oven voorverwarmen op 175 graden
  3. Boven kom de bloem zeven
  4. Basterdsuiker en boter toevoegen
  5. Kneed alles goed door elkaar tot een samenhangende bal
  6. In de taartvorm het deeg uitdrukken met opstaande rand
  7. Zet tot gebruik weg in de koelkast
  8. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit
  9. Doe de eieren, monchou en de kristalsuiker in een kom en mix in 5 minuten schuimig
  10. Mix dan de citroenrasp en het citroensap en de custardpoeder er doorheen
  11. Schenk dit mengsel op de taartbodem
  12. Zet in het midden van de oven en bak de taart 90 minuten goudbruin
  13. Haal uit de oven en laat afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-citroentaart/