Recept Citroentaart
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
- 150 gram bloem
- 75 gram witte basterdsuiker
- 100 gram boter
- 1 citroen
- 200 gram monchou zacht en luchtig
- 75 gram kristalsuiker
- 2 el custardpoeder
- 3 eieren
- Lage taartvorm (24 cm) invetten
- Oven voorverwarmen op 175 graden
- Boven kom de bloem zeven
- Basterdsuiker en boter toevoegen
- Kneed alles goed door elkaar tot een samenhangende bal
- In de taartvorm het deeg uitdrukken met opstaande rand
- Zet tot gebruik weg in de koelkast
- Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit
- Doe de eieren, monchou en de kristalsuiker in een kom en mix in 5 minuten schuimig
- Mix dan de citroenrasp en het citroensap en de custardpoeder er doorheen
- Schenk dit mengsel op de taartbodem
- Zet in het midden van de oven en bak de taart 90 minuten goudbruin
- Haal uit de oven en laat afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-citroentaart/
3.5.3226