Recept Gelakte kipballetjes
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een Thaise lekkernij. Lekker met roergebakken groenten en rijst. Maar ook als snack bij een koel glas bier.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300 gram kipfilet
  • ½ rode peper, zaadjes verwijderd
  • 1 duimpje geschilde gember
  • 1 teen knoflook
  • 3 el vissaus
  • Sap van halve limoen
  • 100 ml droge sherry
  • 3 el suiker
  • 3 el sojasaus
Bereidingswijze
  1. Pureer de kip samen met de knoflook, peper, limoensap en vissaus tot gehakt
  2. Vorm met natte handen er balletjes van zo groot als een pingpongbal
  3. Zet minimaal een uur in de koelkast om de balletjes op te laten stijven
  4. Verwarm de oven dan op 180 graden
  5. Leg de balletjes op een vel bakpapier en zet 12 minuten in de oven
  6. Verwarm voor de saus de sherry, sojasaus en suiker in een steelpan
  7. Even laten koken e dan paar minuten laten sudderen tot je een mooie saus hebt
  8. Wentel de kipgehaktballen door de saus en dien op met roergebakken groenten en rijst
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gelakte-kipballetjes/