Recept Gelakte kipballetjes
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
- 300 gram kipfilet
- ½ rode peper, zaadjes verwijderd
- 1 duimpje geschilde gember
- 1 teen knoflook
- 3 el vissaus
- Sap van halve limoen
- 100 ml droge sherry
- 3 el suiker
- 3 el sojasaus
- Pureer de kip samen met de knoflook, peper, limoensap en vissaus tot gehakt
- Vorm met natte handen er balletjes van zo groot als een pingpongbal
- Zet minimaal een uur in de koelkast om de balletjes op te laten stijven
- Verwarm de oven dan op 180 graden
- Leg de balletjes op een vel bakpapier en zet 12 minuten in de oven
- Verwarm voor de saus de sherry, sojasaus en suiker in een steelpan
- Even laten koken e dan paar minuten laten sudderen tot je een mooie saus hebt
- Wentel de kipgehaktballen door de saus en dien op met roergebakken groenten en rijst
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gelakte-kipballetjes/
3.5.3226