Entrecote met gorgonzolasaus en doperwtenpuree
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Bij een entrcote hoort een overheerlijke saus. Deze gorgonzolasaus is door het gebruik van melk niet te zwaar. Lekker met doperwtenpuree.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 150 ml halfvolle melk
  • 200 gram gorgonzola
  • 1 rode gesnipperde ui
  • Peper
  • 1 tl bloem
  • 1 el olijfolie
  • 2 entrecotes
Bereidingswijze
  1. Fruit de ui in de olie licht aan
  2. Voeg de bloem toe
  3. Giet daarna al roerende de melk toe
  4. Verwarm goed door op middelhoog vuur
  5. Snijdt de gorgonzola in stukjes en laat ze al roerende smelten in de melk
  6. Voeg peper naar smaak toe
  7. Als alle kaas is opgelost haal je de saus door de zeef zodat de stukjes ui achterblijven
  8. Roer nog een keer door en serveer met de gegrilde entrecote
  9. Verhit een grilpan tot zeer heet
  10. Wrijf de entrecotes in met olie
  11. Gril het vlees in circa 2 minuten per kant voor rosé
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/entrecote-met-gorgonzolasaus-en-doperwtenpuree/