Entrecote met gorgonzolasaus en doperwtenpuree
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 150 ml halfvolle melk
- 200 gram gorgonzola
- 1 rode gesnipperde ui
- Peper
- 1 tl bloem
- 1 el olijfolie
- 2 entrecotes
- Fruit de ui in de olie licht aan
- Voeg de bloem toe
- Giet daarna al roerende de melk toe
- Verwarm goed door op middelhoog vuur
- Snijdt de gorgonzola in stukjes en laat ze al roerende smelten in de melk
- Voeg peper naar smaak toe
- Als alle kaas is opgelost haal je de saus door de zeef zodat de stukjes ui achterblijven
- Roer nog een keer door en serveer met de gegrilde entrecote
- Verhit een grilpan tot zeer heet
- Wrijf de entrecotes in met olie
- Gril het vlees in circa 2 minuten per kant voor rosé
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/entrecote-met-gorgonzolasaus-en-doperwtenpuree/
3.5.3208