Recept Champignonsoep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 400 gram champignons
- 750 ml groentebouillon of paddenstoelenbouillon
- 6 el kookroom
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el gedroogde thijm
- Scheut olijfolie
- Verhit de olijfolie in een soeppan
- Smoor de sjalotjes en de knoflook op zacht vuur twee minuten aan
- Hak de champignons grof
- Voeg ze toe in de pan en smoor 5 minuten mee
- Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken met deksel op de pan
- Pureer de soep met een staafmixer tot egale soep
- Voeg de kookroom en thijm toe en roer goed door de soep
- Laat de soep nog vijf minuten zachtjes koken zodat alle smaken goed met elkaar gemengd zijn
- Garneer eventueel met een in fijne plakjes gesneden champignon
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-champignonsoep/
3.5.3226