Recept Champignonsoep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke romig herfstig gerecht. Lekker als amuse als onderdeel van een uitgebreid diner of als voorgerecht voor vier personen.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 400 gram champignons
  • 750 ml groentebouillon of paddenstoelenbouillon
  • 6 el kookroom
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el gedroogde thijm
  • Scheut olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan
  2. Smoor de sjalotjes en de knoflook op zacht vuur twee minuten aan
  3. Hak de champignons grof
  4. Voeg ze toe in de pan en smoor 5 minuten mee
  5. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
  6. Zet het vuur dan laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken met deksel op de pan
  7. Pureer de soep met een staafmixer tot egale soep
  8. Voeg de kookroom en thijm toe en roer goed door de soep
  9. Laat de soep nog vijf minuten zachtjes koken zodat alle smaken goed met elkaar gemengd zijn
  10. Garneer eventueel met een in fijne plakjes gesneden champignon
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-champignonsoep/