Recept Spaghettipompoen met bolognesesaus
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 1 spaghettipompoen (AH)
- 250 gram rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- ½ winterwortel, fijngehakt
- 1 tl gedroogde oregano
- peper
- zout
- Olijfolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Halveer de pompoen en verwijder de pitten
- Leg de pompoen met de snijkant naar beneden in een ovenschaal
- Rooster de pompoen circa 45 minuten in de oven
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
- Bak de uien, knoflook en wortel even aan en laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen
- Voeg dan het gehakt toe en zet het vuur hoger
- Bak het gehakt al omscheppend rul
- Voeg dan het blik tomatenblokjes toe en de oregano
- Breng op smaak met zout en peper
- Zet het vuur laag en laat de saus minimaal een half uur stoven
- Haal de pompoen uit de oven en trek het vruchtvlees met een vork in draden zodat het op spaghetti lijkt
- Meng het vruchtvlees met de saus en verdeel dit mengsel over de twee pompoenhelften
- Rasp er oude kaas overheen en zet nog 5 minuten terug in de oven totdat de kaas gesmolten is
- Lekker met een frisse salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-spaghettipompoen-bolognesesaus/
3.5.3226