Recept Spaghettipompoen met bolognesesaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een koolhydraatarm recept omdat je de spaghetti van tarwe vervangt door spaghetti van pompoen. Serveer met een frisse groene salade.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 spaghettipompoen (AH)
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ winterwortel, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Halveer de pompoen en verwijder de pitten
  3. Leg de pompoen met de snijkant naar beneden in een ovenschaal
  4. Rooster de pompoen circa 45 minuten in de oven
  5. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
  6. Bak de uien, knoflook en wortel even aan en laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen
  7. Voeg dan het gehakt toe en zet het vuur hoger
  8. Bak het gehakt al omscheppend rul
  9. Voeg dan het blik tomatenblokjes toe en de oregano
  10. Breng op smaak met zout en peper
  11. Zet het vuur laag en laat de saus minimaal een half uur stoven
  12. Haal de pompoen uit de oven en trek het vruchtvlees met een vork in draden zodat het op spaghetti lijkt
  13. Meng het vruchtvlees met de saus en verdeel dit mengsel over de twee pompoenhelften
  14. Rasp er oude kaas overheen en zet nog 5 minuten terug in de oven totdat de kaas gesmolten is
  15. Lekker met een frisse salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-spaghettipompoen-bolognesesaus/