Recept Carpaccio Tomaat met Oude kaas
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een licht voorgerecht met verrassende smaken. Het zoute van de kaas is een mooie tegenhanger van de zoete tomaten.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 middelgrote tomaten
  • Handvol geschaafde oude kaas
  • Handvol rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • Scheut olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snij de tomaten in dunne plakken en leg ze in een ovenschaal naast elkaar
  3. Verdeel de balsamicoazijn, knoflookpoeder en zwarte peper over de plakken tomaat
  4. Zet 45 minuten in de oven
  5. Verdeel de tomaten over twee borden
  6. Strooi de kaas over de tomaten
  7. Meng de rucola met de olijfolie
  8. Leg de rucola kris kras op het bord voor een speels effect
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-carpaccio-tomaat-oude-kaas/