Recept Schelvis met wittewijn jus en champignons
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 300 gram schelvis (of andere witvis)
- 50 gram Hollandse garnalen (of roze garnalen)
- 40 gram boter
- 100 ml witte wijn
- 200 gram champignons
- 1 tl knoflookpoeder
- Zout
- Peper
- Verwarm de oven op 200 graden
- Leg de vis in een ovenschaal en giet de wijn over de vis
- Bestrooi met zout en peper naar smaak
- Knip uit een vel bakpapier een stuk dat precies in de ovenschaal over de vis past
- Smeer dat stuk bakpapier in met 10 gram van de boter
- Leg het stuk papier met de boterzijde op de vis
- Zet 10 minuten in de oven (Mocht je een andere vis gebruiken kijk dan voor bereiding op de verpakking)
- Verhit ondertussen de resterende 30 gram boter in een koekenpan
- Bak de champignons al omscheppend met het knoflookpoeder in 8 minuten gaar
- Schep de garnalen door de champignons
- Verdeel de vis over twee borden en schep de champignons en de garnalen erover
- Lepel de witte wijn jus uit de ovenschaal over de vis
- Lekker met gekookte sperziebonen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-schelvis-wittewijn-jus-en-champignons/
3.5.3226