Recept Schelvis met wittewijn jus en champignons
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke complete maaltijd die helemaal niet moeilijk te maken is. Lekker met aardappels en gekookte sperziebonen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300 gram schelvis (of andere witvis)
  • 50 gram Hollandse garnalen (of roze garnalen)
  • 40 gram boter
  • 100 ml witte wijn
  • 200 gram champignons
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Leg de vis in een ovenschaal en giet de wijn over de vis
  3. Bestrooi met zout en peper naar smaak
  4. Knip uit een vel bakpapier een stuk dat precies in de ovenschaal over de vis past
  5. Smeer dat stuk bakpapier in met 10 gram van de boter
  6. Leg het stuk papier met de boterzijde op de vis
  7. Zet 10 minuten in de oven (Mocht je een andere vis gebruiken kijk dan voor bereiding op de verpakking)
  8. Verhit ondertussen de resterende 30 gram boter in een koekenpan
  9. Bak de champignons al omscheppend met het knoflookpoeder in 8 minuten gaar
  10. Schep de garnalen door de champignons
  11. Verdeel de vis over twee borden en schep de champignons en de garnalen erover
  12. Lepel de witte wijn jus uit de ovenschaal over de vis
  13. Lekker met gekookte sperziebonen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-schelvis-wittewijn-jus-en-champignons/