Recept Kaasplank voor oud en nieuw
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een mooie kaasplank hoort bij een feestelijke avond of bij een diner met vrienden. Lekker met uienchutney en een dadel/noten/vruchten rol.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Kazen
  • Alphense geitenbrie
  • Noord-Hollandse overjarige kaas
  • Blauw klaver
Dadel/noten/vruchten rol
  • 250 dadels zonder pit
  • 125 gram noten/vruchten mix
  • 1 el honing
  • ½ tl kruidnagelpoeder (optioneel)
Uienchutney
  • 750 gram fijngesnipperde rode uien
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 ml appelazijn
  • Scheutje balsamicoazijn
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 grote tl (grove) mosterd
  • 
Snuf Zout
  • 
Olijfolie
Bereidingswijze
Dadel/noten/vruchten rol
  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine
  2. Maal alles op vol vermogen klein
  3. Leg twee vellen bakpapier klaar
  4. Verdeel het mengsel gelijkmatig in een streep over de twee vellen bakpapier
  5. Maak nu met het bakpapier een rol en druk de ingrediënten heel goed aan zodat ze samengeperst worden tot een soort worst
  6. Draai de uiteinden op zoals bij een zuurtje en leg de rol minimaal een uur in de ijskast voordat je hem aansnijdt
Uienchutney
  1. Bak de uien in een scheut olijfolie 10 minuten zachtjes in de pan
  2. Doe na 10 minuten de helft van de basterdsuiker bij de uien en zet het vuur hoog
  3. Bak de uien nog circa vijf minuten tot ze bruin en kleverig zijn
  4. Voeg nu de overige ingrediënten toe en roer goed door
  5. Zet het vuur laag en laat de chutney nog 20 minuten zachtjes borrelen
  6. Schep dan de chutney in een gesteriliseerde pot die je in de vaatwasser hebt gehad
  7. Laat afkoelen voor je de chutney serveert
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-kaasplank-oud-en-nieuw/