Recept Kaasplank voor oud en nieuw
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- Alphense geitenbrie
- Noord-Hollandse overjarige kaas
- Blauw klaver
- 250 dadels zonder pit
- 125 gram noten/vruchten mix
- 1 el honing
- ½ tl kruidnagelpoeder (optioneel)
- 750 gram fijngesnipperde rode uien
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 100 ml appelazijn
- Scheutje balsamicoazijn
- 1 teen geperste knoflook
- 1 grote tl (grove) mosterd
-
Snuf Zout
-
Olijfolie
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine
- Maal alles op vol vermogen klein
- Leg twee vellen bakpapier klaar
- Verdeel het mengsel gelijkmatig in een streep over de twee vellen bakpapier
- Maak nu met het bakpapier een rol en druk de ingrediënten heel goed aan zodat ze samengeperst worden tot een soort worst
- Draai de uiteinden op zoals bij een zuurtje en leg de rol minimaal een uur in de ijskast voordat je hem aansnijdt
- Bak de uien in een scheut olijfolie 10 minuten zachtjes in de pan
- Doe na 10 minuten de helft van de basterdsuiker bij de uien en zet het vuur hoog
- Bak de uien nog circa vijf minuten tot ze bruin en kleverig zijn
- Voeg nu de overige ingrediënten toe en roer goed door
- Zet het vuur laag en laat de chutney nog 20 minuten zachtjes borrelen
- Schep dan de chutney in een gesteriliseerde pot die je in de vaatwasser hebt gehad
- Laat afkoelen voor je de chutney serveert
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-kaasplank-oud-en-nieuw/
3.5.3226