Recept Pudding van melk met aardbeiensaus
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 500 ml volle of halfvolle melk
- 5 blaadjes gelatine
- 80 gram suiker plus 2 eetlepels extra
- 2 zakjes vanillesuiker
- Doosje bevroren aardbeien
- Week de gelatine 5 minuten in koud water
- Verwarm de melk samen met de suiker en vanillesuiker ongeveer 8 minuten op laag vuur terwijl je blijft roeren
- Snij de helft van het doosje aardbeien in kleine stukjes
- Roer deze ook door de melk en kook nog 2 minuten mee
- Giet alles dan in een puddingvorm met een inhoud van 500 ml
- Zet minstens vier uur in de koelkast om op te laten stijven
- Verwarm de resterende aardbeien in een steelpan met een beetje water en nog 2 el suiker
- Pureer dan met een staafmixer tot gladde saus
- Laat de saus volledig afkoelen
- Stort de pudding op een mooi bord en lepel de saus erover
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-pudding-melk-aardbeiensaus/
3.5.3226