Recept Pudding van melk met aardbeiensaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een makkelijke pudding die bij jong en oud in de smaak valt. Voor een vegetarische variant kun je agar agar gebruiken in plaats van gelatine.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 ml volle of halfvolle melk
  • 5 blaadjes gelatine
  • 80 gram suiker plus 2 eetlepels extra
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Doosje bevroren aardbeien
Bereidingswijze
  1. Week de gelatine 5 minuten in koud water
  2. Verwarm de melk samen met de suiker en vanillesuiker ongeveer 8 minuten op laag vuur terwijl je blijft roeren
  3. Snij de helft van het doosje aardbeien in kleine stukjes
  4. Roer deze ook door de melk en kook nog 2 minuten mee
  5. Giet alles dan in een puddingvorm met een inhoud van 500 ml
  6. Zet minstens vier uur in de koelkast om op te laten stijven
  7. Verwarm de resterende aardbeien in een steelpan met een beetje water en nog 2 el suiker
  8. Pureer dan met een staafmixer tot gladde saus
  9. Laat de saus volledig afkoelen
  10. Stort de pudding op een mooi bord en lepel de saus erover
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-pudding-melk-aardbeiensaus/