Recept Knoflooksoep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 2 bollen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1.5 tl gedroogde tijm
- Peper
- 800 ml groentenbouillon
- 1 mespunt gerookt paprikapoeder (optioneel)
- 2 sneetjes stokbrood
- Klein handje geraspte oude kaas
- Verwarm de oven op 150 graden
- Halveer de bollen knoflook en leg ze met schil in een ovenschaal
- Besprenkel met olijfolie
- Strooi de tijm over de knoflook en maal er peper naar smaak over heen
- Dek de schaal af met aluminiumfolie
- Zet 1 uur in het midden van de oven tot de knoflook zacht is
- Laat even afkoelen en knijp de knoflook uit de velletjes
- Doe de knoflookteentjes in een soeppan en voeg eventueel het paprikapoeder toe
- Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook
- Laat dan 10 minuten zachtjes koken
- Pureer met een staafmixer tot gladde soep
- Verhoog de oventemperatuur op 180 graden
- Leg twee rondjes stokbrood met kaas op het rooster in de oven
- Laat enkele minuten smelten
- Verdeel de soep over twee kommen
- Leg in elke kom een gegratineerd stokbroodje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-knoflooksoep/
3.5.3226