Tomatensoep met Bannock
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een bannock is een Engels brood ideaal om te dopen in de hete soep. Lekker met wat roomboter.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Engels
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 250 gram bloem
  • 225 ml karnemelk
  • 40 gram boter plus beetje meer
  • 2 el suiker (voor zoete variant)
  • Snuf zout
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ baking soda (apotheek of toko)
Bereidingswijze
  1. Meng de bloem, bakpoeder, zout en baking soda in een kom
  2. Voeg de boter toe en kneedt even door
  3. Giet fluks de karnemelk erbij en meng alle ingrediƫnten tot een soepel deeg
  4. Kneedt niet te lang want dan wordt de Bannock taai
  5. Vorm van het deeg een platte koek die in de pan past
  6. Verhit een klontje boter in een antiaanbakpan en leg de Bannock er in
  7. Bak tot de onderkant lichtbruin kleurt
  8. Draai de Bannock voorzichtig om en bak ook de andere kant bruin
  9. Haal uit de pan en snijdt in punten of stukken
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/tomatensoep-met-bannock/