Tomatensoep met Bannock
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Engels
Aantal personen: 4
- 250 gram bloem
- 225 ml karnemelk
- 40 gram boter plus beetje meer
- 2 el suiker (voor zoete variant)
- Snuf zout
- ½ tl bakpoeder
- ½ baking soda (apotheek of toko)
- Meng de bloem, bakpoeder, zout en baking soda in een kom
- Voeg de boter toe en kneedt even door
- Giet fluks de karnemelk erbij en meng alle ingrediƫnten tot een soepel deeg
- Kneedt niet te lang want dan wordt de Bannock taai
- Vorm van het deeg een platte koek die in de pan past
- Verhit een klontje boter in een antiaanbakpan en leg de Bannock er in
- Bak tot de onderkant lichtbruin kleurt
- Draai de Bannock voorzichtig om en bak ook de andere kant bruin
- Haal uit de pan en snijdt in punten of stukken
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/tomatensoep-met-bannock/
3.5.3208