Recept Spruitjeskaastaart
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een gezond en lekker bijgerecht bij een stukje vlees. Zo krijg je de grootste spruitjeshater nog overstag.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gram spruitjes, geschoond en door midden gesneden
  • 250 gram kwark
  • 4 tl maizena
  • 180 gram Langres kaas (kaasboer)
  • 4 eieren
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Kook de spruitjes in 8 minuten gaar
  3. Klop de eieren los in een grote kom
  4. Meng 2 eetlepels van de kwark met de maizena
  5. Voeg toe aan de eieren
  6. Klop door elkaar
  7. Voeg dan de resterende kwark toe
  8. Snij de kaas in kleine stukjes
  9. Voeg samen met de spruitjes toe aan het ei/kwark mengsel
  10. Voeg peper naar smaak toe
  11. Klop alles nogmaals goed door elkaar
  12. Bekleed een quichevorm of ronde lage ovenschaal met bakpapier
  13. Stort het mengsel in de vorm
  14. Zorg dat de kaas en spruitjes goed verdeeld zijn
  15. Zet 15 minuten in de oven
  16. Haal de taart dan uit de oven en zet de grillstand aan
  17. Zet de taart nog een paar minuten onder de gril tot de bovenkant bruin bubbelt
  18. Lekker als bijgerecht bij vlees
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-spruitjeskaastaart/