Recept Spruitjeskaastaart
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
- 500 gram spruitjes, geschoond en door midden gesneden
- 250 gram kwark
- 4 tl maizena
- 180 gram Langres kaas (kaasboer)
- 4 eieren
- Peper
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Kook de spruitjes in 8 minuten gaar
- Klop de eieren los in een grote kom
- Meng 2 eetlepels van de kwark met de maizena
- Voeg toe aan de eieren
- Klop door elkaar
- Voeg dan de resterende kwark toe
- Snij de kaas in kleine stukjes
- Voeg samen met de spruitjes toe aan het ei/kwark mengsel
- Voeg peper naar smaak toe
- Klop alles nogmaals goed door elkaar
- Bekleed een quichevorm of ronde lage ovenschaal met bakpapier
- Stort het mengsel in de vorm
- Zorg dat de kaas en spruitjes goed verdeeld zijn
- Zet 15 minuten in de oven
- Haal de taart dan uit de oven en zet de grillstand aan
- Zet de taart nog een paar minuten onder de gril tot de bovenkant bruin bubbelt
- Lekker als bijgerecht bij vlees
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-spruitjeskaastaart/
3.5.3226