Recept Tonijncarpaccio
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 2
- 150 gram verse tonijn
- 1 el limoensap
- 1 el vissaus
- 5 el water
- 1 kleine teen knoflook, fijngehakt
- Olijfolie
- Verhit een koekenpan of grillpan op hoog vuur
- Wrijf de tonijn in met een scheut olijfolie
- Bak of gril de tonijn 30 seconden aan elke kant
- Laat dan afkoelen
- Snij de tonijn met een scherp mes in dunne plakken
- Meng de vissaus, knoflook, limoensap en water in een kommetje
- Leg de tonijnplakken op een bord en besprenkel met enkele lepels van de dressing
- Snij de andere helft van de limoen in parten en serveer deze samen met de overige dressing
- Eet dit voorgerecht met zijn tweeën van 1 bord
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-tonijncarpaccio/
3.5.3226