Recept Tonijncarpaccio
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk Aziatisch voorgerecht. Gebruik zeer verse tonijn voor het lekkerste resultaat.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 150 gram verse tonijn
  • 1 el limoensap
  • 1 el vissaus
  • 5 el water
  • 1 kleine teen knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een koekenpan of grillpan op hoog vuur
  2. Wrijf de tonijn in met een scheut olijfolie
  3. Bak of gril de tonijn 30 seconden aan elke kant
  4. Laat dan afkoelen
  5. Snij de tonijn met een scherp mes in dunne plakken
  6. Meng de vissaus, knoflook, limoensap en water in een kommetje
  7. Leg de tonijnplakken op een bord en besprenkel met enkele lepels van de dressing
  8. Snij de andere helft van de limoen in parten en serveer deze samen met de overige dressing
  9. Eet dit voorgerecht met zijn tweeën van 1 bord
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-tonijncarpaccio/