Recept Italiaanse salade met geroosterde groenten
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke gezonde salade vol met mediterraanse smaken. Serveer er een paar plakken donker boerenbrood bij met olijfolie en zout om in te dippen.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 rode paprika’s
  • 1 blik artisjokken, uitgelekt
  • 4 rode uien
  • 200 gram groene sla naar keuze
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 4 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 230 graden
  2. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten
  3. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie
  4. Leg de paprika’s met de snijkant op de folie
  5. Zet circa 15 tot 20 minuten in de oven tot het vel zwart geblakerd is
  6. Leg de paprika’s in een kom en dek af met folie
  7. Laat de paprika’s afkoelen en trek dan het vel er af
  8. Scheur de paprika’s in repen
  9. Halveer en pel de uien en leg ze in een ovenschaal
  10. Meng de uien met 2 eetlepels balsamico azijn
  11. Zet circa 30 minuten in de oven
  12. Verdeel de sla over een groot bord
  13. Snij de artisjokken doormidden
  14. Hussel er de paprika, uien en artisjokken doorheen
  15. Giet de olijfolie en de overige 2 eetlepels balsamico azijn over de salade
  16. Snij de kaas in dunne plakjes en verdeel over de salade
  17. Lekker met boerenbrood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-italiaanse-salade-geroosterde-groenten/