Recept Italiaanse salade met geroosterde groenten
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 2 rode paprika’s
- 1 blik artisjokken, uitgelekt
- 4 rode uien
- 200 gram groene sla naar keuze
- 25 gram parmezaanse kaas
- 4 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie
- Verwarm de oven op 230 graden
- Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie
- Leg de paprika’s met de snijkant op de folie
- Zet circa 15 tot 20 minuten in de oven tot het vel zwart geblakerd is
- Leg de paprika’s in een kom en dek af met folie
- Laat de paprika’s afkoelen en trek dan het vel er af
- Scheur de paprika’s in repen
- Halveer en pel de uien en leg ze in een ovenschaal
- Meng de uien met 2 eetlepels balsamico azijn
- Zet circa 30 minuten in de oven
- Verdeel de sla over een groot bord
- Snij de artisjokken doormidden
- Hussel er de paprika, uien en artisjokken doorheen
- Giet de olijfolie en de overige 2 eetlepels balsamico azijn over de salade
- Snij de kaas in dunne plakjes en verdeel over de salade
- Lekker met boerenbrood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-italiaanse-salade-geroosterde-groenten/
3.5.3226