Een leuke variant op de klassieke Italiaanse vitello tonato. Dit gerecht met kip in plaats van kalfsvlees is net zo lekker. Serveer met een frisse salade en knapperig brood.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
1 kiprollade
150 gram mayonaise
1 el kappertjes
1 blik tonijn op olijfolie
2.5 el water
1 el citroensap
Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
Braad de rollade aan alle kanten in een paar minuten aan
Leg de rollade in een ovenschaal
Zet 45 minuten in het midden van de oven
Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoge kom
Voeg de kappertjes, het citroensap, water en de mayonaise er aan toe
Pureer met een staafmixer tot gladde saus
Haal de kip uit de oven
Snij de kip in dikke plakken
Verdeel over vier borden en lepel er de tonijnsaus overheen
Lekker met een frisse salade en een snee knapperig brood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-pollo-tonato/