Recept Laksa met garnalen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een curry soep uit Singapore. Er bestaan talloze varianten dus experimenteer gerust. Dit is mijn gerecht met garnalen en sugarsnaps.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 el laksa currypasta
  • 500 ml visbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • Sap van 1 limoen
  • 200 gram garnalen
  • 300 gram sugarsnaps
  • 200 gram taugé
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 250 gram eiernoedels
  • Bakje koriander, fijngehakt (optioneel)
  • Zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan
  2. Roerbak de garnalen twee minuten op hoog vuur
  3. Voeg de currypasta toe en meng met de garnalen
  4. Zet het vuur laag en voeg de bouillon, kokosmelk en het limoensap toe
  5. Breng de laksa aan de kook en zet het vuur dan weer laag
  6. Kook de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar
  7. Voeg de sugarsnaps en noedels toe en laat tien minuten pruttelen
  8. Leg de taugé in een kom en giet er kokend water over
  9. Laat 1 minuut staan en giet af
  10. Verdeel de laksa over vier borden
  11. Garneer elk bord met 50 gram taugé, wat rode peper en eventueel wat fijngehakte koriander
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-laksa-garnalen/