Recept Kabeljauw met tamarindesaus
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
- 4 stukken kabeljauw van 125 gram
- 1 of 2 rode pepers
- 1 el verse geschilde gehakte gember
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 100 ml water
- 1.5 el suiker
- 3 el tamarinde pasta
- 1 el lichte sojasaus
- 3 el vissaus
- 2 lente-uitjes
- 2 el gedroogde of kleingesneden verse munt
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de vis in een ovenschaal
- Schenk over elke vis wat olijfolie
- Bak in circa 15 a 20 minuten gaar
- Snij de pepers in de lengte open en verwijder de zaadlijsten
- Hak de peper heel fijn
- Giet een scheut olijfolie in een pan en bak de gember, rode peper en knoflook circa 1 minuut aan
- Roer de tamarindepasta los met het water, suiker, sojasaus en vissaus tot de suiker opgelost is
- Giet dit mengsel vervolgens in de pan
- Breng aan de kook en laat op hoog vuur circa anderhalve minuut inkoken zodat de saus wat stroperig wordt
- Voeg de munt toe en roer door de saus
- Snij de lente-uitjes in dunne repen
- Verdeel de vis over vier borden en lepel op elk bord wat van de saus
- Garneer met de lente-ui
- Lekker met rijst en roergebakken groenten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kabeljauw-tamarindesaus/
3.5.3226