Recept Kabeljauw met tamarindesaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een Aziatische pittige maaltijd. Serveer met rijst en roergebakken groenten zoals paprika, taugé en Chinese kool.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 stukken kabeljauw van 125 gram
  • 1 of 2 rode pepers
  • 1 el verse geschilde gehakte gember
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml water
  • 1.5 el suiker
  • 3 el tamarinde pasta
  • 1 el lichte sojasaus
  • 3 el vissaus
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el gedroogde of kleingesneden verse munt
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg de vis in een ovenschaal
  3. Schenk over elke vis wat olijfolie
  4. Bak in circa 15 a 20 minuten gaar
  5. Snij de pepers in de lengte open en verwijder de zaadlijsten
  6. Hak de peper heel fijn
  7. Giet een scheut olijfolie in een pan en bak de gember, rode peper en knoflook circa 1 minuut aan
  8. Roer de tamarindepasta los met het water, suiker, sojasaus en vissaus tot de suiker opgelost is
  9. Giet dit mengsel vervolgens in de pan
  10. Breng aan de kook en laat op hoog vuur circa anderhalve minuut inkoken zodat de saus wat stroperig wordt
  11. Voeg de munt toe en roer door de saus
  12. Snij de lente-uitjes in dunne repen
  13. Verdeel de vis over vier borden en lepel op elk bord wat van de saus
  14. Garneer met de lente-ui
  15. Lekker met rijst en roergebakken groenten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kabeljauw-tamarindesaus/