Recept Gevulde pitabroodjes
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Dit is een heerlijk Marokkaans gerecht. Als je alles in losse schaaltjes doet is het een leuke manier om gevulde pitabroodjes te serveren.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 el ras al hanout kruiden
  • 1 blik artisjokken
  • 5 rode uien
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 75 gram feta, in kleine blokjes gesneden
  • 200 gram hummus
  • 1 komkommer
  • 100 gram dikke yoghurt of kwark
  • 8 pitabroodjes
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Meng het gehakt met de ras el hanout kruiden, ei, knoflook en 2 fijngehakte uien
  2. Draai er gehaktballetjes zo groot als een pingpongbal van
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en braad de gehaktballen in circa 8 minuten rondom bruin en gaar
  4. Rooster de pitabroodjes volgens de verpakking in de oven
  5. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes
  6. Meng deze plakjes met de yoghurt of kwark
  7. Maal er wat peper naar smaak overheen
  8. Snij de overige drie uien in ringen en bak in een scheut olijfolie al omscheppend zacht en gaar en leg ze in een kom
  9. Doe de artisjokken in een kom
  10. Doe de hummus in een kom
  11. Doe de feta in een kom
  12. Leg op elk bord twee pitabroodjes en wat gehaktballen en serveer met de overige ingrediƫnten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gevulde-pitabroodjes/