Recept Gevulde pitabroodjes
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 4
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 3 el ras al hanout kruiden
- 1 blik artisjokken
- 5 rode uien
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 75 gram feta, in kleine blokjes gesneden
- 200 gram hummus
- 1 komkommer
- 100 gram dikke yoghurt of kwark
- 8 pitabroodjes
- Olijfolie
- Meng het gehakt met de ras el hanout kruiden, ei, knoflook en 2 fijngehakte uien
- Draai er gehaktballetjes zo groot als een pingpongbal van
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en braad de gehaktballen in circa 8 minuten rondom bruin en gaar
- Rooster de pitabroodjes volgens de verpakking in de oven
- Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes
- Meng deze plakjes met de yoghurt of kwark
- Maal er wat peper naar smaak overheen
- Snij de overige drie uien in ringen en bak in een scheut olijfolie al omscheppend zacht en gaar en leg ze in een kom
- Doe de artisjokken in een kom
- Doe de hummus in een kom
- Doe de feta in een kom
- Leg op elk bord twee pitabroodjes en wat gehaktballen en serveer met de overige ingrediƫnten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gevulde-pitabroodjes/
3.5.3226