Recept Broccolisoep met parmezaan
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
- 1 kilo broccoli, grof gehakt (ook de stelen)
- 1.5 liter groentebouillon
- 3 uien, grof gehakt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 handjes geraspte parmezaanse kaas
- Peper
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een hoge soeppan
- Bak de uien en knoflook even aan in de olie
- Voeg de broccoli toe en de bouillon
- Breng aan de kook en zet het vuur dan laag en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de broccoli zacht is
- Pureer de soep met een staafmixer glad
- Voeg peper naar smaak toe
- Verdeel de soep over zes kommen en strooi over elke kom soep een handje kaas
- Lekker met een stokbroodje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-broccolisoep-parmezaan/
3.5.3226