Recept Broccolisoep met parmezaan
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekker hartverwarmend soepje. De parmezaanse kaas geeft de soep een heerlijke licht zoute smaak. Eet er een stokbroodje bij.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 kilo broccoli, grof gehakt (ook de stelen)
  • 1.5 liter groentebouillon
  • 3 uien, grof gehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 handjes geraspte parmezaanse kaas
  • Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een hoge soeppan
  2. Bak de uien en knoflook even aan in de olie
  3. Voeg de broccoli toe en de bouillon
  4. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de broccoli zacht is
  5. Pureer de soep met een staafmixer glad
  6. Voeg peper naar smaak toe
  7. Verdeel de soep over zes kommen en strooi over elke kom soep een handje kaas
  8. Lekker met een stokbroodje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-broccolisoep-parmezaan/