Recept Gorgonzolasaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze saus smaakt heerlijk romig maar is toch licht verteerbaar. Serveer bij een lekker stukje vlees zoals een biefstuk of entrecote.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 150 ml halfvolle melk
  • 200 gram gorgonzola
  • 1 rode gesnipperde ui
  • Peper
  • 1 tl bloem
Bereidingswijze
  1. Fruit de ui in de olie licht aan
  2. Voeg de bloem toe
  3. Giet daarna al roerende de melk toe
  4. Verwarm goed door op middelhoog vuur
  5. Snijdt de gorgonzola in stukjes en laat ze al roerende smelten in de melk
  6. Voeg peper naar smaak toe
  7. Als alle kaas is opgelost haal je de saus door de zeef zodat de stukjes ui achterblijven
  8. Schenk de saus in een mooie schenkkom
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-gorgonzolasaus/