Recept Pittige wortelsoep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 700 gram winterwortels
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 750 ml groentebouillon
- Tabasco naar smaak
- Olijfolie
- Handvol gebakken uitjes
- Snij de wortels in grove stukken
- Pel de ui en snij in stukken
- Pel de knoflook en hak fijn
- Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan
- Laat de knoflook en ui vijf minuten op zacht vuur stoven
- Voeg dan de wortel door en meng met de ui en knoflook
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook
- Zet het vuur dan weer laag en kook alle groenten circa 20 minuten tot de wortelen zacht zijn
- Pureer alles met een staafmixer tot gladde soep
- Voeg tabasco naar smaak toe en pureer nogmaals tot alles goed gemengd is
- Serveer met gebakken uitjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-pittige-wortelsoep/
3.5.3226