Recept Salade met artisjokken en ui
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een Italiaanse lentesalade die heerlijk is op een warme dag. Ook een ideaal picknickgerecht. Serveer met dikke stukken knapperig brood met gezouten boter.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 blik artisjokkenharten, uitgelekt
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 400 gram diepvriestuinbonen
  • 10 zwarte olijven, doormidden gesneden
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el gedroogde tijm
  • Sap van 1 citroen
  • Zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Kook de tuinbonen volgens de verpakking gaar en giet af
  2. Snij de artisjokken in vieren en meng ze door de tuinbonen
  3. Voeg de olijven toe en hussel alles door elkaar
  4. Verhit 3 el olijfolie in een steelpan of kookpan en smoor de uien 2 minuten
  5. Blus dan af met de wijn en voeg de tijm en sap van halve citroen toe
  6. Breng aan de kook en laat dan vervolgens op laag vuur nog 5 minuten zachtjes koken
  7. Giet de uien met het vocht uit de pan in de kom
  8. Voeg het sap van de andere helft van de citroen toe en maal er flink wat zwarte peper over
  9. Hussel opnieuw alle ingrediƫnten goed door elkaar
  10. Serveer met dikke stukken knapperig brood en gezouten boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-salade-met-artisjokken-en-ui/