Een Italiaanse lentesalade die heerlijk is op een warme dag. Ook een ideaal picknickgerecht. Serveer met dikke stukken knapperig brood met gezouten boter.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
1 blik artisjokkenharten, uitgelekt
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
400 gram diepvriestuinbonen
10 zwarte olijven, doormidden gesneden
100 ml droge witte wijn
1 el gedroogde tijm
Sap van 1 citroen
Zwarte peper
Bereidingswijze
Kook de tuinbonen volgens de verpakking gaar en giet af
Snij de artisjokken in vieren en meng ze door de tuinbonen
Voeg de olijven toe en hussel alles door elkaar
Verhit 3 el olijfolie in een steelpan of kookpan en smoor de uien 2 minuten
Blus dan af met de wijn en voeg de tijm en sap van halve citroen toe
Breng aan de kook en laat dan vervolgens op laag vuur nog 5 minuten zachtjes koken
Giet de uien met het vocht uit de pan in de kom
Voeg het sap van de andere helft van de citroen toe en maal er flink wat zwarte peper over
Hussel opnieuw alle ingrediƫnten goed door elkaar
Serveer met dikke stukken knapperig brood en gezouten boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-salade-met-artisjokken-en-ui/