Recept Ceasar salad
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
- 2 blikjes ansjovis op olie (houd 2 ansjovisfilets apart voor de dressing)
- 1 zak romaine sla
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- 4 sneetjes oud wit brood
- Olijfolie
- 1 eidooier
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 theelepels dijonmosterd
- 2 ansjovisfilets
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 eetlepel worcestersaus
- 175 ml olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Bestrijk het brood met olijfolie
- Rooster het brood goudbruin in de oven
- Snij het brood dan in kleine vierkantjes tot croutons
- Hussel de sla met de ansjovis en parmezaan door elkaar op een bord
- Bestrooi met de croutons
- Serveer er de dressing bij
- Doe alle ingrediƫnten (behalve de olijfolie) in een kom
- Mix alles met een handmixer door elkaar
- Voeg dan de olijfolie in kleine straaltjes toe en blijf mixen
- Dit proces duurt ongeveer 5 minuten en dan heb je een lobbige homogene saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-ceasar-salad/
3.5.3226