Recept Ceasar salad
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekkere salade die je uitstekend als voorgerecht kunt eten of met een gegrild kippetje als hoofdgerecht.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Salade
  • 2 blikjes ansjovis op olie (houd 2 ansjovisfilets apart voor de dressing)
  • 1 zak romaine sla
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 4 sneetjes oud wit brood
  • Olijfolie
Dressing
  • 1 eidooier
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 175 ml olijfolie
Bereidingswijze
Salade
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Bestrijk het brood met olijfolie
  3. Rooster het brood goudbruin in de oven
  4. Snij het brood dan in kleine vierkantjes tot croutons
  5. Hussel de sla met de ansjovis en parmezaan door elkaar op een bord
  6. Bestrooi met de croutons
  7. Serveer er de dressing bij
Dressing
  1. Doe alle ingrediƫnten (behalve de olijfolie) in een kom
  2. Mix alles met een handmixer door elkaar
  3. Voeg dan de olijfolie in kleine straaltjes toe en blijf mixen
  4. Dit proces duurt ongeveer 5 minuten en dan heb je een lobbige homogene saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-ceasar-salad/