Recept Moussaka
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 3
- 300 gram rundergehakt
- 2 aubergines
- 1 blik tomatenpulp
- Scheut droge witte wijn
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tl gedroogde oregano
- ¾ tl kaneel
- Peper
- Olijfolie
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 ei
- 1 tl maizena
- 50 gram feta
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snij de aubergines in dunne ronde plakken
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
- Bak de aubergines al omscheppend zacht
- Leg de plakken aubergine een passende ovenschaal (de plakken mogen elkaar overlappen)
- Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan
- Bak de ui en knoflook circa 2 minuten glazig
- Voeg dan het gehakt toe en bak rul
- Voeg dan de inhoud van het blik tomatenpulp toe en een scheut witte wijn
- Roer alles door elkaar
- Voeg 2 tl oregano toe en de kaneel en peper naar smaak
- Roer nogmaals door elkaar
- Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen
- Schep dan de saus over de aubergines in de ovenschaal
- Klop in een kom het ei los met de maizena en de yoghurt
- Verdeel dit mengsel over de saus (dit gaat makkelijk als je de bolle kant van een lepel gebruikt)
- Verkruimel de feta en strooi over de moussaka
- Strooi de laatste theelepel oregano over de feta
- Zet 25 a 30 minuten in de oven
- Lekker met gebakken aardappels en een frisse groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-moussaka/
3.5.3226