Recept Italiaanse geitenkaas salade
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 2 Crottin de Chavignol (of andere stevige kleine geitenkaasjes)
- 100 gram botersla
- 1 blik artisjokharten
- 2 el pijnboompitten
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
- 1 el honing
- Verwarm de oven op 180 graden
- Bekleed de oven bakplaat met aluminiumfolie
- Snij de kaasjes doormidden en leg ze op het aluminiumfolie
- Zet 3 a 4 minuten in de oven
- Rooster de pijnboompitten in een pan (zonder olie te gebruiken) goudbruin
- Maak een dressing door de balsamicoazijn, honing en olijfolie met elkaar te mengen
- Leg de sla op een mooi bord
- Hussel er de dressing doorheen
- Strooi de pijnboompitten over de sla
- Leg hier en daar een artisjokhart
- Haal de kaas uit de oven en leg ook op de sla
- Serveer met knapperig brood als voorgerecht of bij een bbq als bijgerecht
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-italiaanse-geitenkaas-salade/
3.5.3226