Recept Italiaanse geitenkaas salade
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk Italiaans bijgerecht bij een bbq of als voorgerecht met daarbij een snee knapperig brood.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 Crottin de Chavignol (of andere stevige kleine geitenkaasjes)
  • 100 gram botersla
  • 1 blik artisjokharten
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Bekleed de oven bakplaat met aluminiumfolie
  3. Snij de kaasjes doormidden en leg ze op het aluminiumfolie
  4. Zet 3 a 4 minuten in de oven
  5. Rooster de pijnboompitten in een pan (zonder olie te gebruiken) goudbruin
  6. Maak een dressing door de balsamicoazijn, honing en olijfolie met elkaar te mengen
  7. Leg de sla op een mooi bord
  8. Hussel er de dressing doorheen
  9. Strooi de pijnboompitten over de sla
  10. Leg hier en daar een artisjokhart
  11. Haal de kaas uit de oven en leg ook op de sla
  12. Serveer met knapperig brood als voorgerecht of bij een bbq als bijgerecht
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-italiaanse-geitenkaas-salade/