Recept Kipsalade met aardbeien
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke zomerse salade vol smaak. Gezond en slank! Lekker met een knapperig stokbroodje met zoute boter.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 kipfilets
  • 1 liter groentebouillon
  • 12 grote aardbeien
  • 100 gram botersla
  • Kleine hand vol pistachenoten
  • 1 bol mozzarella
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing
Bereidingswijze
  1. Breng de groentebouillon aan de kook
  2. Zet het vuur dan uit en leg de kipfilets circa 30 tot 40 minuten in de bouillon (pocheren is de officiƫle kookterm)
  3. Snij de aardbeien in plakjes
  4. Maak een marinade door de olijfolie, honing en balsamicoazijn door elkaar te roeren
  5. Marineer de aardbeien 30 minuten in de marinade
  6. Verdeel de sla over twee borden
  7. Scheur de mozzarella in stukken
  8. Verdeel deze over de sla
  9. Schep de aardbeien uit de marinade
  10. Hussel de plakjes door de sla en mozzarella
  11. Haal de kip uit de bouillon en scheur met je handen in kleine stukken (pulled chicken)
  12. Verdeel over de salades
  13. Strooi er de pistachenoten overheen
  14. Bedruip de salades tenslotte met de overgebleven marinade
  15. Lekker met een knapperig stokbroodje met zoute boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kipsalade-met-aardbeien/