Recept Kipsalade met aardbeien
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 2 kipfilets
- 1 liter groentebouillon
- 12 grote aardbeien
- 100 gram botersla
- Kleine hand vol pistachenoten
- 1 bol mozzarella
- 4 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- 2 el honing
- Breng de groentebouillon aan de kook
- Zet het vuur dan uit en leg de kipfilets circa 30 tot 40 minuten in de bouillon (pocheren is de officiƫle kookterm)
- Snij de aardbeien in plakjes
- Maak een marinade door de olijfolie, honing en balsamicoazijn door elkaar te roeren
- Marineer de aardbeien 30 minuten in de marinade
- Verdeel de sla over twee borden
- Scheur de mozzarella in stukken
- Verdeel deze over de sla
- Schep de aardbeien uit de marinade
- Hussel de plakjes door de sla en mozzarella
- Haal de kip uit de bouillon en scheur met je handen in kleine stukken (pulled chicken)
- Verdeel over de salades
- Strooi er de pistachenoten overheen
- Bedruip de salades tenslotte met de overgebleven marinade
- Lekker met een knapperig stokbroodje met zoute boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kipsalade-met-aardbeien/
3.5.3226