Recept Appelcrumble
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een leuke twist op de klassieke appelkruimeltaart. Iedereen heeft een eigen pannetje met daarin een overheerlijke crumble van appels, suiker en boter. Lekker met een bol roomijs.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gram appels (Jonagold)
  • 60 gram bruine suiker
  • 80 gram bloem
  • 40 gram roomboter
  • 1 tl kaneel
  • 4 bollen roomijs
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil de appels en verwijder de klokhuizen
  3. Snij de appels in kleine blokjes
  4. Meng de appelblokjes met 20 gram bruine suiker en de kaneel
  5. Schep goed door elkaar
  6. Verdeel de appelblokjes over vier mini pannetjes
  7. Doe de boter, resterende bruine suiker en bloem in een kom en kneed hiervan met je vingertoppen een kruimelig deeg
  8. Verdeel het deeg over de appelblokjes
  9. Zet 30 minuten in de oven
  10. Zet elk mini pannetje dan op een bord en serveer met een bol roomijs
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-appelcrumble/