Een leuke twist op de klassieke appelkruimeltaart. Iedereen heeft een eigen pannetje met daarin een overheerlijke crumble van appels, suiker en boter. Lekker met een bol roomijs.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
500 gram appels (Jonagold)
60 gram bruine suiker
80 gram bloem
40 gram roomboter
1 tl kaneel
4 bollen roomijs
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Schil de appels en verwijder de klokhuizen
Snij de appels in kleine blokjes
Meng de appelblokjes met 20 gram bruine suiker en de kaneel
Schep goed door elkaar
Verdeel de appelblokjes over vier mini pannetjes
Doe de boter, resterende bruine suiker en bloem in een kom en kneed hiervan met je vingertoppen een kruimelig deeg
Verdeel het deeg over de appelblokjes
Zet 30 minuten in de oven
Zet elk mini pannetje dan op een bord en serveer met een bol roomijs
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-appelcrumble/